OC XXII - El que hem menjat. Índex
Llibre dedicat a la cuina tradicional catalana, i més concretament empordanesa, escrit en forma d’articles temàtics.
Lluís Bonada. L’obra de Josep Pla. Barcelona: Ed. Teide, 1991, 199
El que hem menjat
Propòsit d’aquest llibre: la nostra vella cuina familiar | 7 |
Robert de Nola: un record | 15 |
L’esmorzar | 21 |
Els aperitius | 27 |
Els entremesos | 34 |
Els nostres entremesos són esquifits. Les anxoves | 41 |
Les coses bones. El caviar, les ostres… | 47 |
Cuina de l’oli i cuina de la mantega. Les salses | 54 |
Les sopes | 61 |
La carn d’olla | 67 |
La carn d’olla, encara | 73 |
L’arròs, en aquest país | 80 |
La paella valenciana | 86 |
Un arròs important | 92 |
L’arròs a banda | 98 |
La pasta, més o menys italiana | 104 |
Formes de la pasta | 110 |
La carn: una cuina sense bou | 116 |
Ramaderia i alimentació. Els infanticidis | 122 |
El platillo | 128 |
La vedella i el vedell | 135 |
L’estofat | 142 |
El porc. Les botifarres | 148 |
El pernil | 154 |
El xai | 160 |
Els pollastres | 165 |
El pollastre, el colomí, etc. | 171 |
La caça | 177 |
La llebre | 183 |
La becada, el tord, la perdiu | 189 |
La cuina a la brasa | 195 |
Els ous | 202 |
Les truites d’ous | 208 |
Les patates | 214 |
Les verdures i els greixos | 221 |
Monotonia i varietat | 227 |
L’alimentació primaveral | 233 |
Cuina de primavera: pèsols i faves | 239 |
La cuina de les faves | 247 |
La cuina del peix | 255 |
La situació del peix | 262 |
Els peixos | 268 |
Les sopes de peix | 274 |
Sardines a la brasa | 281 |
Congre amb pèsols | 288 |
Peix fregit: sonsos | 294 |
Sobre el calamars | 301 |
Els crustacis: el secret de la llagosta | 308 |
El llongant o el llobregant | 315 |
Sobre el bacallà | 321 |
La resurrecció del «niu» | 327 |
Sobre les anguiles. Un capítol de records | 333 |
Les truites de muntanya | 339 |
L’all. Molta calma | 345 |
El tomàquet: suspensió amb tendència contrària | 351 |
Salsa a la maionesa | 357 |
Salsa a la maionesa i allioli | 363 |
El romesco | 369 |
Intencionar les amanides | 376 |
Cuina d’estiu: plats de festa major | 382 |
Cuina d’estiu: el gaspatxo | 388 |
Cuina de tardor: la samfaina | 394 |
Cuina de tardor: els bolets | 400 |
Cuina d’hivern: els cargols | 407 |
Algunes coses bones de Barcelona: records | 414 |
Cuina d’hivern: el dinar de Nadal | 420 |
Els formatges | 426 |
El vi | 433 |
Els bons vins d’Europa | 439 |
El vi i la cervesa | 444 |
Sobre el vi negre | 450 |
La fruita primerenca | 455 |
La fruita estival | 461 |
La fruita del final | 467 |
Els melons s’haurien de menjar a l’hivern | 473 |
Confiteria i rebosteria | 479 |
Els bunyols | 485 |
El recuit | 491 |
L’ensaïmada mallorquina | 497 |
Els torrons | 503 |
Gelats | 509 |
El cafè | 515 |
Cafè descafeïnat | 521 |
El tabac | 527 |
Cafè , copa i puro | 533 |