Joan Fuster i Josep Pla asseguts a taula. Cartell de l'exposició

Del 29 de maig al 27 de juliol de 2024

Joan Fuster – Josep Pla: una conversa infinita

“Còmplice és aquell qui us ajuda a ser com sou.”

Joan Fuster

“La primera obligació d’un escriptor és observar, relatar, manifestar l’època que li ha tocat viure.”

Josep Pla

Exposició a la CASA DE CULTURA DE GIRONA del 29 de maig al 27 de juliol de 2024.

Josep Pla (Palafrugell, 1897-1981) i Joan Fuster (Sueca, 1922-1992) són els dos escriptors més decisius de la literatura catalana del segle XX. Al marge de les diferències generacionals o ideològiques, la seva manera d’entendre la literatura i el país no només són complementàries, sinó que mostren unes grans afinitats: referents literaris compartits, preocupacions semblants, dedicació paral·lela al periodisme, editors en comú. Amb aquesta exposició volem il·lustrar com les seves trajectòries particulars s’entrellacen entre articles, llibres i cartes; construint una posteritat de paper que ens permet apreciar-los, avui, com una unitat literària i com una sòlida columna que sustenta la cultura catalana de la segona meitat del segle XX.

Activitats complementàries

Visites guiades

Dijous, 13 de juny i 11 de juliol

Cicle:
Complicitats infinites: Quatre homenots i Josep Pla

Jaume Vicens Vives, Joan Fuster, Francesc de Borja Moll i Agustí Calvet, Gaziel, són juntament amb Josep Pla cinc figures imprescindibles de la cultura catalana del segle XX. Tots cinc, des de posicions intel·lectuals, polítiques i personals diverses, van compartir preocupacions, opinions i visions del país i de la cultura del país.

Coincidint amb l’exposició Joan Fuster, Josep Pla: una conversa infinita, ens acostem a aquestes grans figures de la literatura, el periodisme, la filologia i la història catalanes a través de la relació que van mantenir amb Josep Pla, que ha quedat documentada en la seva correspondència.

Dimecres, 19 h: Conferències-diàleg amb Joaquim Nadal i Xavier Pla, Manuel Llanas i Cristina Masanés, Josefina Salord i Francesc Montero, Jan Brugueras i Álvaro Muñoz.

HO ORGANITZA: Casa de Cultura de Girona, Fundació Josep Pla i Càtedra Josep Pla de la UdG

INSCRIPCIÓ: gratuïta recomanada

 

Joan Fuster – Josep Pla: una conversa infinita“. Exposició itinerant

Audiovisuals

Joaquim M. Puyal
Vostè pregunta” 28 de febrero de 1980

Montserrat Roig
Sèrie Personatges” 1 de enero de 1977

Comparteix

Recomanem