Del 13 de desembre de 2023 al 2 de febrer de 2024

Pessebre a la Fundació Josep Pla.
Activitat Edunauta

Agenda de Nadal

 • Del 27 al 29 de desembre, de 9 a 14 i de 16 a 18.30 h i dissabte, 30 de desembre de 10.30 a 14 i de 16 a 19 h Portes Obertes
 • Dj. 28.12.23 a les 11 h
  Activitat familiar
  “La porta és verda”.
  Cal reserva
 • Dj. 04.01.24 17 h
  Visita guiada
  “Ressonàncies europees: Eduard Bigas evoca Josep Pla” amb la participacióde l’artista Eduard Bigas.
  Cal reserva
 • Pessebre elaborat per Lluís Brias dedicat a Can Bassa de Llofriu, actual Centre Cultural Bassa Rocas. Fins al dia de la Candelera.

  Can Bassa va ser la casa pairal dels Bassa Rocas de Llofriu, del segle XIX. Edifici datat el 1889, d’estil neoclàssic popular, conserva a les parets dibuixos i textos realitzats per membres d’aquesta família, els quals han fet aportacions rellevants a Catalunya i a Amèrica. La folklorista amateur Irene Rocas Romaguera, la poetessa Maria Gràcia Bassa Rocas, el periodista Florenci Bassa Rocas o l’artista Serafí Bassa Rocas formaven part de la família Bassa-Rocas. Actualment amb activitat com a centre cultural, Can Bassa Rocas és el punt d’inici de la Ruta Josep Pla a Llofriu.

“Com que visc habitualment a l’Empordà Petit, a Palafrugell i concretament en una parròquia d’aquesta vila anomenada Llofriu, és natural que gairebé tots els meus viatges comencin per aquest rodal que té espais de paisatge tan bells i des del punt de vista de la meva existència tan inseparables del meu esperit.”

Josep Pla. Un petit món del Pirineu. OC XXVII, 450, 1974

Activitats familiars Edunauta

WEB_Logo

Fem de periodistes!
Descobriu una anècdota de la infantesa de Josep Pla i doneu-li forma de notícia, com el mateix Pla va haver de fer anys més tard quan es va dedicar al periodisme.
De 4t a 6è.

Què va passar quan Josep Pla tenia 2 anys al pati de casa seva?
Resoleu el misteri i dibuixeu-ne una tira còmica per a un diari.
De 1r a 3r.

El pessebre se’n va de colònies!
Activitat de Nadal al voltant del pessebre elaborat per Lluís Brias dedicat a la Casa de Colònies de Puigpardines, a la Garrotxa.
De 1r a 6è

Comparteix

Recomanem