OC XXII - El que hem menjat. Índex
Llibre dedicat a la cuina tradicional catalana, i més concretament empordanesa, escrit en forma d’articles temàtics.
Lluís Bonada. L’obra de Josep Pla. Barcelona: Ed. Teide, 1991, 199
El que hem menjat
| Propòsit d’aquest llibre: la nostra vella cuina familiar | 7 |
| Robert de Nola: un record | 15 |
| L’esmorzar | 21 |
| Els aperitius | 27 |
| Els entremesos | 34 |
| Els nostres entremesos són esquifits. Les anxoves | 41 |
| Les coses bones. El caviar, les ostres… | 47 |
| Cuina de l’oli i cuina de la mantega. Les salses | 54 |
| Les sopes | 61 |
| La carn d’olla | 67 |
| La carn d’olla, encara | 73 |
| L’arròs, en aquest país | 80 |
| La paella valenciana | 86 |
| Un arròs important | 92 |
| L’arròs a banda | 98 |
| La pasta, més o menys italiana | 104 |
| Formes de la pasta | 110 |
| La carn: una cuina sense bou | 116 |
| Ramaderia i alimentació. Els infanticidis | 122 |
| El platillo | 128 |
| La vedella i el vedell | 135 |
| L’estofat | 142 |
| El porc. Les botifarres | 148 |
| El pernil | 154 |
| El xai | 160 |
| Els pollastres | 165 |
| El pollastre, el colomí, etc. | 171 |
| La caça | 177 |
| La llebre | 183 |
| La becada, el tord, la perdiu | 189 |
| La cuina a la brasa | 195 |
| Els ous | 202 |
| Les truites d’ous | 208 |
| Les patates | 214 |
| Les verdures i els greixos | 221 |
| Monotonia i varietat | 227 |
| L’alimentació primaveral | 233 |
| Cuina de primavera: pèsols i faves | 239 |
| La cuina de les faves | 247 |
| La cuina del peix | 255 |
| La situació del peix | 262 |
| Els peixos | 268 |
| Les sopes de peix | 274 |
| Sardines a la brasa | 281 |
| Congre amb pèsols | 288 |
| Peix fregit: sonsos | 294 |
| Sobre el calamars | 301 |
| Els crustacis: el secret de la llagosta | 308 |
| El llongant o el llobregant | 315 |
| Sobre el bacallà | 321 |
| La resurrecció del «niu» | 327 |
| Sobre les anguiles. Un capítol de records | 333 |
| Les truites de muntanya | 339 |
| L’all. Molta calma | 345 |
| El tomàquet: suspensió amb tendència contrària | 351 |
| Salsa a la maionesa | 357 |
| Salsa a la maionesa i allioli | 363 |
| El romesco | 369 |
| Intencionar les amanides | 376 |
| Cuina d’estiu: plats de festa major | 382 |
| Cuina d’estiu: el gaspatxo | 388 |
| Cuina de tardor: la samfaina | 394 |
| Cuina de tardor: els bolets | 400 |
| Cuina d’hivern: els cargols | 407 |
| Algunes coses bones de Barcelona: records | 414 |
| Cuina d’hivern: el dinar de Nadal | 420 |
| Els formatges | 426 |
| El vi | 433 |
| Els bons vins d’Europa | 439 |
| El vi i la cervesa | 444 |
| Sobre el vi negre | 450 |
| La fruita primerenca | 455 |
| La fruita estival | 461 |
| La fruita del final | 467 |
| Els melons s’haurien de menjar a l’hivern | 473 |
| Confiteria i rebosteria | 479 |
| Els bunyols | 485 |
| El recuit | 491 |
| L’ensaïmada mallorquina | 497 |
| Els torrons | 503 |
| Gelats | 509 |
| El cafè | 515 |
| Cafè descafeïnat | 521 |
| El tabac | 527 |
| Cafè , copa i puro | 533 |