OC XXII - El que hem menjat. Índex

Llibre dedicat a la cuina tradicional catalana, i més concretament empordanesa, escrit en forma d’articles temàtics.

Lluís Bonada. L’obra de Josep Pla. Barcelona: Ed. Teide, 1991, 199

El que hem menjat

Propòsit d’aquest llibre: la nostra vella cuina familiar7
Robert de Nola: un record15
L’esmorzar21
Els aperitius27
Els entremesos34
Els nostres entremesos són esquifits. Les anxoves41
Les coses bones. El caviar, les ostres…47
Cuina de l’oli i cuina de la mantega. Les salses54
Les sopes61
La carn d’olla67
La carn d’olla, encara73
L’arròs, en aquest país80
La paella valenciana86
Un arròs important92
L’arròs a banda98
La pasta, més o menys italiana104
Formes de la pasta110
La carn: una cuina sense bou116
Ramaderia i alimentació. Els infanticidis122
El platillo128
La vedella i el vedell135
L’estofat142
El porc. Les botifarres148
El pernil154
El xai160
Els pollastres165
El pollastre, el colomí, etc.171
La caça177
La llebre183
La becada, el tord, la perdiu189
La cuina a la brasa195
Els ous202
Les truites d’ous208
Les patates214
Les verdures i els greixos221
Monotonia i varietat227
L’alimentació primaveral233
Cuina de primavera: pèsols i faves239
La cuina de les faves247
La cuina del peix255
La situació del peix262
Els peixos268
Les sopes de peix274
Sardines a la brasa281
Congre amb pèsols288
Peix fregit: sonsos294
Sobre el calamars301
Els crustacis: el secret de la llagosta308
El llongant o el llobregant315
Sobre el bacallà321
La resurrecció del «niu»327
Sobre les anguiles. Un capítol de records333
Les truites de muntanya339
L’all. Molta calma345
El tomàquet: suspensió amb tendència contrària351
Salsa a la maionesa357
Salsa a la maionesa i allioli363
El romesco369
Intencionar les amanides376
Cuina d’estiu: plats de festa major382
Cuina d’estiu: el gaspatxo388
Cuina de tardor: la samfaina394
Cuina de tardor: els bolets400
Cuina d’hivern: els cargols407
Algunes coses bones de Barcelona: records414
Cuina d’hivern: el dinar de Nadal420
Els formatges426
El vi433
Els bons vins d’Europa439
El vi i la cervesa444
Sobre el vi negre450
La fruita primerenca455
La fruita estival461
La fruita del final467
Els melons s’haurien de menjar a l’hivern473
Confiteria i rebosteria479
Els bunyols485
El recuit491
L’ensaïmada mallorquina497
Els torrons503
Gelats509
El cafè515
Cafè descafeïnat521
El tabac527
Cafè , copa i puro533