Restaurant d’El Born CC

Cuina i literatura

La gastronomia és un dels temes importants en l’obra de Josep Pla que ens permet promoure el coneixement de la seva literatura en formats diferents.

Dins el programa “Josep Pla, cuina i paisatge” oferim als lectors la possibilitat de gaudir del paisatge acompanyats dels textos de Josep Pla a través d’una de les rutes literàries del nostre catàleg i a la vegada, assaborir la cuina tradicional empordanesa de qualitat en algun dels nostre restaurants amics.

El “Vermut Literari Josep Pla” és una altra manera de compartir les impressions de la lectura, tot fent el vermut, d’una tria de textos relacionats amb el lloc on es fa l’activitat.

“Pla a Taula” és una experiència gastronòmica i literària que consisteix en un àpat elaborat coordinadament entre un cuiner i l’Anna Maluquer, corresponsal poètica, especialista en literatura catalana. La tria dels textos gastronòmics de Pla es llegeixen i comenten tot degustant els plats i els productes que s’hi descriuen.