Exposició permanent

La passió per escriure. Josep Pla (1897-1981)

La Fundació Josep Pla inaugura la renovació de l’exposició permanent

Titulada “La passió per escriure. Josep Pla (1897-1981)”, la nova mostra actualitza el format i els continguts per oferir un retrat precís i aprofundit de la figura i l’obra de Josep Pla.

La mostra ofereix documentació inèdita, nous elements audiovisuals i interactius i la possibilitat d’experimentar la sensació de visitar el mas Pla.

La Fundació Josep Pla ha culminat la renovació integral de la seva exposició permanent, que introdueix la figura i l’obra de l’escriptor de Palafrugell, amb un nou discurs expositiu ajustat als nous materials i coneixements sobre Josep Pla.

En els darrers anys han aparegut nous estudis, textos inèdits, documentació periodística i epistolar… i una recent i aprofundida biografia de Josep Pla, que han obert noves perspectives i aproximacions a la personalitat i l’obra de l’autor d’El quadern gris. L’anàlisi d’aquests materials per part de la Fundació Josep Pla, sumada a la recepció de fons documentals d’extraordinària importància, són la base de la renovació de l’exposició “La passió per escriure”. D’aquesta manera, els visitants poden conèixer i interpretar millor les diverses facetes de l’escriptor: els lligams familiars, les relacions sentimentals i d’amistat, les fites de la seva trajectòria, els grans temes de la seva obra, la seva proposta estilística, el seu procés d’escriptura i, fins i tot, es pot experimentar la sensació de visitar el mas Pla.

Per tant, la renovació de l’exposició no s’ha limitat només als continguts, sinó que s’han condicionat nous espais visitables de la seu de la Fundació i s’ha actualitzat el format de la mostra, que inclou elements interactius i nous materials audiovisuals, per oferir una experiència més atractiva i participativa. La definició de continguts ha anat a càrrec d’Anna Aguiló, Xavier Pla i Francesc Montero, amb disseny de Carles Fargas.

La inauguració, que ha tingut lloc el dissabte 20 d’abril,  a les 12 del migdia, ha comptat amb la participació del conseller de Recerca i Universitats Joaquim Nadal i de l’alcalde de Palafrugell i diputat de la Diputació de Girona, Juli Fernández.

Comparteix

Recomanem