Ús de cookies
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment a la nostra Política de Cookies.
imatge
imatge
imatge imatge
Inici
aa | AA
 | 
CA | ES | EN | FR

OC XXII - El que hem menjat. Índex Imprimir a/e

Enrere

Llibre dedicat a la cuina tradicional catalana, i més concretament empordanesa, escrit en forma d’artícles temàtics.

Lluís Bonada. L’obra de Josep Pla. Barcelona: Ed. Teide, 1991, 199



El que hem menjat 544
Propòsit d'aquest llibre: la nostra vella cuina familiar 7
Robert de Nola: un record 15
L'esmorzar 21
Els aperitius 27
Els entremesos 34
Els nostres entremesos són esquifits. Les anxoves 41
Les coses bones. El caviar, les ostres… 47
Cuina de l'oli i cuina de la mantega. Les salses 54
Les sopes 61
La carn d'olla 67
La carn d'olla, encara 73
L'arròs, en aquest país 80
La paella valenciana 86
Un arròs important 92
L'arròs a banda 98
La pasta, més o menys italiana 104
Formes de la pasta 110
La carn: una cuina sense bou 116
Ramaderia i alimentació. Els infanticidis 122
El platillo 128
La vedella i el vedell 135
L'estofat 142
El porc. Les botifarres 148
El pernil 154
El xai 160
Els pollastres 165
El pollastre, el colomí, etc. 171
La caça 177
La llebre 183
La becada, el tord, la perdiu 189
La cuina a la brasa 195
Els ous 202
Les truites d'ous 208
Les patates 214
Les verdures i els greixos 221
Monotonia i varietat 227
L'alimentació primaveral 233
Cuina de primavera: pèsols i faves 239
La cuina de les faves 247
La cuina del peix 255
La situació del peix 262
Els peixos 268
Les sopes de peix 274
Sardines a la brasa 281
Congre amb pèsols 288
Peix fregit: sonsos 294
Sobre el calamars 301
Els crustacis: el secret de la llagosta 308
El llongant o el llobregant 315
Sobre el bacallà 321
La resurrecció del «niu» 327
Sobre les anguiles. Un capítol de records 333
Les truites de muntanya 339
L'all. Molta calma 345
El tomàquet: suspensió amb tendència contrària 351
Salsa a la maionesa 357
Salsa a la maionesa i allioli 363
El romesco 369
Intencionar les amanides 376
Cuina d'estiu: plats de festa major 382
Cuina d'estiu: el gaspatxo 388
Cuina de tardor: la samfaina 394
Cuina de tardor: els bolets 400
Cuina d'hivern: els cargols 407
Algunes coses bones de Barcelona: records 414
Cuina d'hivern: el dinar de Nadal 420
Els formatges 426
El vi 433
Els bons vins d'Europa 439
El vi i la cervesa 444
Sobre el vi negre 450
La fruita primerenca 455
La fruita estival 461
La fruita del final 467
Els melons s'haurien de menjar a l'hivern 473
Confiteria i rebosteria 479
Els bunyols 485
El recuit 491
L'ensaïmada mallorquina 497
Els torrons 503
Gelats 509
El cafè 515
Cafè descafeïnat 521
El tabac 527
Cafè , copa i puro 533

Amunt
Enrere

 

Recomanem

Aula de Lletres de Palafrugell

Càtedra Josep Pla



Mapa literari català



Destino digitalitzat

Arxiu digital de l'Arxiu Municipal de Palafrugell

La Veu de Catalunya digital


Declaració mediambiental FJosepPla



 

Comparteix!


© Copyright 2004::2012 - Fundació Josep Pla - Telf.: 972 30 55 77
imatge   imatge
Disseny professional web::Xarxa Internet