Ús de cookies
Aquest lloc web utilitza cookies perquè vostè tingui la millor experiència d'usuari. Si continua navegant està donant el seu consentiment a la nostra Política de Cookies.
imatge
imatge
imatge imatge
Inici arrow Darreres notícies arrow 11.03.12 Pla a Taula a l'Espai del Peix. Palamós 13:30
aa | AA
 | 
CA | ES | EN | FR

11.03.12 Pla a Taula a l'Espai del Peix. Palamós 13:30 Imprimir a/e
"Sempre he cregut que la taula és un element decisiu de sociabilitat i de tolerància"
Josep Pla,
El que hem menjat
OC XXII, 13

Pla a taula a l'espai del peix


El Museu de la Pesca i la Fundació Josep Pla us proposem un àpat literari amb tertúlia gastronòmica a l'Espai del Peix de Palamós, "Pla a taula" amb Anna Maluquer. Partint de la literatura gastronòmica de Josep Pla, es posaran a taula productes i plats recollits per l'escriptor mentre escoltem i comentem els seus discerniments culinaris.

Menú

Sardines a la brasa
Sopa de pescadors
Bacallà a la llauna
Cassola d’arròs amb canana i botifarra negra
Crema catalana i carquinyolis

Condicions

Preu: 32,00 €
         Inclou:
         . Una entrada per visitar la Fundació Josep Pla
         . Una entrada pel Museu de la Pesca
        
Lloc: Espai del Peix - Moll pesquer, s/n - Palamós
Hora: 13:30
Reserveu a: Museu de la Pesca 972 600 424 - 972 312 333
Cartell

Pla a taula a l'Espai del peix

"Amb el que té una relació la bullabesa, donat que n'és el precedent indispensable, és amb l'olla de peix, plat generalment d'aquest mar i que en aquest litoral anomenem el suquet de peix - s'entén, el suquet de peix elemental, que es fa amb el peix en rassa o en rodella, l'all i el tomàquet directe, un raig d'oli, una mica de julivert i quatre patates. Aquest suquet es fa amb una olla tapada. Un gran cop de foc i ja està. Hi ha un altre suquet més complicat, que es fa en cassola, un sofregit i naturalment més temps. El primer se sol fer a l'aire lliure; el segon exigeix els fogons de les cases. El suquet es pot fer amb peix variat, però generalment es fa amb una sola classe de peix, és a dir, és un plat monogràfic. Així diem: un suquet de sardines (excel·lent), o de corball, o de llobarro, o de rascassa, o de nero."
Sobre París i França. OC IV, 636
 

Recomanem

Aula de Lletres de Palafrugell

Càtedra Josep Pla



Mapa literari català



Destino digitalitzat

Arxiu digital de l'Arxiu Municipal de Palafrugell

La Veu de Catalunya digital


Declaració mediambiental FJosepPla



 

Comparteix!


Sindicació RSS

© Copyright 2004::2012 - Fundació Josep Pla - Telf.: 972 30 55 77
imatge   imatge
Disseny professional web::Xarxa Internet