Dibuix original Josep Martinell

Ruta Josep Pla

La Ruta Josep Pla és un passeig literari dissenyat per la Fundació Josep Pla per donar a conèixer als lectors, diversos indrets significativament planians de Palafrugell i el seu municipi: la casa natal de l’escriptor ―al carrer Nou, seu de la Fundació―, la casa familiar de l’antic carrer del Sol, el carrer Estret, plaça Nova ―centre neuràlgic de la vida palafrugellenca… I arran de mar, el paisatge de Tamariu, Sant Sebastià, Llafranc, Calella, Cap Roig…

La Fundació Josep Pla ofereix també, diverses rutes literàries monogràfiques que us descobriran amb més intensitat la història, la societat i els racons que van inspirar l’escriptor.

Demaneu-nos el guiatge a info@fundaciojoseppla.cat o 972 30 55 77 i si us ve de gust, dins el programa Josep Pla, cuina i paisatge podeu completar el passeig amb un àpat de cuina tradicional empordanesa de qualitat.

Ruta Josep Pla a Calella

La Ruta Josep Pla és un passeig literari per conèixer diversos indrets significativament planians de Calella de Palafrugell. El punt de trobada és l’oficina de turisme de Calella, ubicada a Sa Perola, antic tenyidor de xarxes. La passejada transcorre des del mirador dels Burricaires, al Port Bo i la platja del Canadell, passant arran d’aigua per la terrassa de can Genís. A Calella, els textos de Pla que llegirem entre tots, ens evocaran el paisatge i l’estiueig de la seva joventut, i coneixerem uns quants calellencs importants: la Marieta Batlle, en Pepet Gilet, l’Hermós…

Josep Pla a La Marineda. Calella de Palafrugell, anys 1940. Fundació Josep Pla, col. Josep Vergés.

“Al Canadell es produeix, entre les famílies, una certa promiscuïtat. Des de fa molts anys que hi va la mateixa gent. Això fa que gairebé tot se sàpiga.”

Josep Pla. El quadern gris. OC I, 245.

“Confesso que tinc una certa debilitat per Calella de Palafrugell. En realitat forma part, molt directament, del meu poble. És un dels llocs que tenen més gràcia de la nostra costa nord. És un poble prodigiosament bonic –sobretot vist des del mar.”

Josep Pla. Aigua de mar. OC II, 516.

“L’estiueig al Canadell és crepuscular –familiar. És un barri de Calella. Hi ha una platja fet per una riera, com totes les platges, emmarcada per unes casetes amb un jardinet al davant tancat per una reixa. Semblen un dibuix de criatura. Aquestes cases són posseïdes per algunes famílies de Palafrugell, benestants. Tothom s’hi coneix.”

Josep Pla. El quadern gris. OC I, 241.

Grups prèvia concertació

Mínim: 20 persones
Preu: 4,50€ /pers.
Cap de setmana i festius: + 20%
Durada: dues hores aproximadament
Reserva: info@fundaciojoseppla.cat
                 972 30 55 77

Entrades individuals

Consulteu l’agenda
Preu: 8,00 €
           4,00 € TR3SC i altres descomptes
Durada: dues hores aproximadament

Recomanem

Itinerari

  1. Of. de turisme de Calella (Sa Perola)
  2. Mirador dels Burricaires
  3. Platja del Port Bo
  4. Terrassa de can Genís
  5. Platja del Canadell
  6. Camí de ronda fins a la Marineda